Declaraţii notariale în materie imobiliară

Informatii referitoare la declaratiile notariale

Declarație pentru programul Prima Casă

 

Declaratie pentru programul Prima Casa este unul dintre criteriile de eligibilitate pentru beneficiarul care achizitioneaza in cadrul programului o locuinta finalizata (conform Art. 1 litera a) din Anexa 2 a Hotararii nr. 717/2009, aplicabila din 19 aprilie 2010).

Legea prevede ca beneficiarul care urmeaza sa cumpere o casa prin acest program guvernamental trebuie sa faca dovada cu o declaratie autentica pe propria raspundere ca indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:

1) nu a detinut in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia nicio locuinta pana la data solicitarii creditului, indiferent de modul si de momentul in care a fost dobandita;

2) cumpara sau construieste o singura locuinta, printr-un credit acordat si garantat inconditiile programului Prima Casa;

3) are calitatea de debitor sau imprumutat in raport cu finantatorul.

Aceste conditii sunt reglementate de art. 1 alin. (2) din Ordonanta de urgenta a Guvernului OUG nr. 60/2009 privind unele masuri in vederea implementarii programului «Prima casa», aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 368/2009.

Acte necesare:

  • actul de identitate al declarantului

Alte declarații din această categorie